ADVANCED traumatologie

Tijdens oefeningen en trainingen als vliegen de medische termen je om de oren. Van anatomie tot fysiologie en pathologie: je wilt grip krijgen op die medische termen en weten in welke situatie medici ze gebruiken. In de ADVANCED traumatologie leer je niet alleen de termen kennen. Je gaat ze ook echt begrijpen. De cursus gaat diep in op medische materie. Je leert de medische begrippen (medische terminologie) én de context waarbinnen deze begrippen worden gebruikt.

lesinformatie

In de ADVANCED traumatologie introduceren we je mee in de medische achtergrond van het CABCDE-protocol en ga je op hoog niveau grimeren, acteren en leer je zelf een casuistiek te schrijven. De opleiding bestaat uit module Anatomie, Traumatologie en Grimeren&Acteren. De opleiding bestaat uit 19 lesdagen en 2 examendagen.

docenten

De lessen worden voornamelijk verzorgd door onze gespecialiseerde traumadocent Eleni Andreas. Naast Eleni zal grimedocent Cora van den Berg ook deels lessen verzorgen. Verder komen diverse opleiders vanuit het vakgebied langs om mee te kijken met de opleiding en van relevante informatie te voorzien. Op die manier blijft de opleiding up-to-date.

kosten

De kosten voor de opleiding bedragen €990,- excl. BTW. De basismaterialen krijg je van ons. Lunch is inbegrepen.

Module onderdelen

ADVANCED traumatologie

anatomie

Bij inzetten wordt er van je gevraagd dat je de anatomie van de mens kent. En dan ook nog in een (voor de meesten) een onbekende taal, namelijk Latijn! Wat is erector spinae en wat zijn de obliquus externes abdominis? Tijdens de module Anatomie leren we je o.a. de werking van het menselijk lichaam kennen en de Latijnse benamingen.

traumatologie

De module Traumatologie behandeld verwondingen die door ongevallen of geweld zijn veroorzaakt. In eerste instantie is het in leven houden van de patiënt prioriteit nummer 1. Je leert te reageren op de behandeling van de hulpverlener.

grimeren & acteren

De module Grimeren & Acteren is veelal praktijk. Oefenen, oefenen, oefenen. Je leert met verschillende materialen op diverse manieren wonden te grimeren. Daarnaast leer je hoe mensen, met name jijzelf, in echte situaties reageren, maar ook in situaties die je niet eigen zijn. Leer hoe je alle aspecten van het vak leert beheersen.